Gezond zijn voorop!

Alles over een bovenooglidcorrectie

 

Een bovenooglidcorrectie is een vrij eenvoudige ingreep die uitgevoerd kan worden om overtollige huid en vetweefsel te verwijderen, dat zich automatisch na verloop van tijd op de oogleden kan ophopen. Veel mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie om hun oogleden te ontdoen van rimpels, wallen en donkere kringen. In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over een bovenooglidcorrectie.

Hoe werkt een bovenooglidcorrectie? 

De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving, die de oogstreek en de oogleden verdooft. Vervolgens maakt de chirurg een kleine incisie op het ooglid vouw om de overtollige huid en het vetweefsel te verwijderen. De incisie wordt zorgvuldig geplaatst, zodat de littekens niet te zien zijn wanneer de ogen open zijn. Na de ingreep kan je terug naar huis en verder herstellen.

Hoe lang duurt het om te herstellen van een bovenooglidcorrectie? 

De hersteltijd varieert per persoon en het is belangrijk om de aanbevelingen van je plastisch chirurg op te volgen. Na de operatie dien je een aantal dagen plat te blijven liggen en het gebied goed te koelen. Daarnaast worden er ook medicijnen voorgeschreven om de zwelling te verminderen en mogelijke pijn te verlichten. Over het algemeen duurt het ongeveer twee weken om volledig te herstellen, maar gedurende deze periode dien je zware fysieke inspanningen te vermijden om het gebied te laten genezen.

Wie komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie? 

Idealiter zijn patiënten die overwegen om een bovenooglidcorrectie te ondergaan, over het algemeen gezond en hebben zij geen ernstige oogaandoeningen. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat, terwijl een bovenooglidcorrectie een veilige en gemakkelijke operatie is, het alsnog een invasieve ingreep is en daarom niet lichtzinnig genomen moet worden. Het is essentieel om jezelf goed voor te bereiden op de ingreep en om een uitgebreid consult te hebben met je plastisch chirurg om eventuele vragen of zorgen die je hebt te bespreken.

Wat zijn de voordelen van een bovenooglidcorrectie? 

Allereerst kan de ingreep helpen bij het verwijderen van overtollige huid op de oogleden. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele uitstraling van het gezicht en het verminderen van vermoeidheid of het verschijnen van wallen onder de ogen. Daarnaast kan het ook de gezichtsvelden verbeteren en de kwaliteit van het zicht verbeteren door het verwijderen van overtollige huid. Dit kan zeer nuttig zijn voor mensen die dagelijks contact lenzen of brillen gebruiken.

Als je overweegt een bovenooglidcorrectie te ondergaan, kan deze ingreep een zeer effectieve en veilige methode zijn om ouderdomsverschijnselen van de ogen te bestrijden. Het is belangrijk om een uitvoerig consult te plannen met een ervaren plastisch chirurg om te zorgen dat de ingreep aan jouw individuele wensen en behoeften voldoet. En zoals altijd bij plastische chirurgie, moet je jouw mogelijke risico’s volledig begrijpen. Bespreek elke vraag of zorg die je hebt met de chirurg om een weloverwogen beslissing te nemen. Hopelijk heb je enige waardevolle informatie opgedaan uit deze blogpost.

Kijk voor meer informatie over een bovenooglidcorrectie op www.yourface.nl