Gezond zijn voorop!

Groen en Gezond: Hoe de natuur jouw gezondheid een boost geeft

Wil je jouw gezondheid echt een boost geven? Ga dan de natuur in! Groen om je heen is goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid, dus pak je wandelschoenen of laad de tent in de auto en ga op pad!

Natuurlijke rust voor de geest

Je omgeving speelt een belangrijke rol in hoe jij je voelt. Zit je in een donkere ruimte met dichte gordijnen en kale muren? Dan is de kans op een somber gevoel groter dan wanneer je in een ruimte met veel natuurlijk licht en leuke schilderijtjes bent. Wil je nu echt de ideale omgeving opzoeken? Ga dan de natuur in!

De natuur zorgt namelijk voor minder cortisol. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon. Minder stress zorgt voor minder gevoelens van angst, een lagere hartslag en bloeddruk, en een beter immuunsysteem. 

Fysieke vitaliteit

Door lekker de natuur in te gaan, verbeter je ook je fysieke gezondheid. In de natuur ga je namelijk sneller een leuk wandelingetje of fietstochtje maken, terwijl je binnenshuis toch vaak op de bank gaat zitten. 

Buiten krijg je dus meer beweging, en daar is je lichaam blij mee. Genoeg beweging zorgt namelijk voor een verminderde kans op diabetes type 2, en op hart- en vaatziekten. Ook zorgt regelmatige beweging ervoor dat jij je fitter voelt en dat je lichaam sterker wordt.

Een outdoor vakantie is geweldig voor je gezondheid

Wil je de ultieme stressverlagende en lichaamsverbeterende vakantie plannen? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bij een outdoor winkel vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van een mooie boswandeling, of voor een relaxte kampeertrip. Wakker worden met een warm zonnetje en het geluid van tjilpende vogels zorgen ervoor dat je de dag al helemaal ontspannen begint.