Gezond zijn voorop!

Smaakvol drinken zonder calorieën en zoetstoffen? Dé tips!

Genoeg water drinken is erg belangrijk, iets wat de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. Waar veel mensen denken honger te hebben, hebben ze eigenlijk dorst. Ook bij afvallen is water drinken zeer belangrijk, het is immers dé manier waarop het lichaam zichzelf reinigt. Maar laten we eerlijk zijn; Soms ben je wel even helemaal klaar met dat constant water drinken. Zeker in de winter is dat koude water niet altijd een aangename verfrissing. In de zomer is het vele water daarentegen juist weer heel belangrijk door het vele zweten, maar ook dan kan het wel eens klaar zijn met die liters water uit de kraan. Om ervoor te zorgen dat je wel genoeg drinkt is het daarom slim om eens te kijken naar andere mogelijkheden om aan je dagelijkse liters vocht te komen. Hierbij verdient het geen aanrader om voor liters frisdrank en koffie te gaan. Een glaasje af en toe is prima, maar wanneer dit te veel wordt zul je er vroeg of laat last van krijgen. Daarom hier slimme tips die je kunt gebruiken om water te drinken, met de voordelen ervan maar ook met wat extra smaak!

Het is de geur

Dat smaak en geur behoorlijk in elkaar over lopen wist je wellicht al, maar dat je dit ook kunt gebruiken om je water (figuurlijk gezien) meer kleur te geven, dat was wellicht nog niet bekend. Maar door een innovatieve uitvinding een aantal jaren geleden is er nu een concept op de markt wat echt revolutionair is. Het gaat hier om de drinkflessen van Air up®. Dit is een merk wat waterflessen aanbiedt waar je zogenoemde pods op kunt plaatsen. Deze zijn er in allerlei verschillende smaken -of beter gezegd- geuren. Ze geven geen smaak aan het water maar geven wel een aangename geur af. Hiermee manipuleer je als het ware je hersenen zodanig dat zij denken dat je water met een smaakje drinkt, terwijl dit gewoon puur water is. Hoe slim is dat! Ook voor kinderen is dit echt een enorme aanrader. Probeer het maar eens uit, je zult niet geloven dat je eigenlijk gewoon water drinkt.

Gezonde touch

Naast de Air up® zijn er nog andere manieren om je water een extra touch te geven. Wellicht ken je het bruisende water met een smaakje al! Dit kun je ook heel goed, of eigenlijk beter nog, zelf maken. Denk aan water met schijfjes citroen of limoen. Maar je kunt hierbij ook een stap verder gaan en water met munt, komkommer of zelfs andere kruiden zoals jasmijn maken. Op internet vind je allemaal zeer verrassende combinaties. Probeer zoveel mogelijk af te wisselen, alleen dan zul je keer op keer de verschillen blijven proeven. Gebruik ook bijvoorbeeld gember en kurkuma, beide zijn opties die ook nog eens gezondheidsvoordelen bieden.

In de winter een beetje klaar met dat koude water? Doe het dan lekker met warm water, gember of muntthee is immers heerlijk én gezond. Ook gewone thee is natuurlijk prima, maar neem wel alle thee met mate. Het is namelijk niet altijd gezond om van bepaalde soorten heel veel te drinken.

Kortom, water drinken is belangrijk maar niet altijd even makkelijk. Daar zijn nu super innovatieve én lekkere oplossingen voor. Soms hoef je geen eens smaak toe te voegen en is geur voldoende. Drinksmakelijk!